Videó elindítása

BLOG


 • Kezdd a hetet humorral - Egy "hatékony" szervezet


  (2014.08.29. 12:44)


  Nálatok megfelelő a szervezet felépítése?


  →www.hr-tippek.hu←


 • Fedezz fel tehetségeket mesteri állásinterjú kérdésekkel


  (2014.08.26. 14:19)

  Lehet, hogy sokan úgy tartják, az állásinterjú kérdések nem is annyira fontosak. A kérdéseknél sokkal többet ér, ha már a megfelelően előszűrt jelölt érkezik az interjúra. Félreértés ne essék, nagyon is fontos, hogy ki jön interjúra. Azonban ha az alapján mérlegeled a jelölteket, hogy mennyi tapasztalatuk van az adott területen, és semmi más nem számít, azzal nem jársz jó úton a siker felé.


  Hogy mivel jársz jó úton? Azzal, ha olyan állásinterjú kérdéseket szerkesztesz, melyek alkalmasak arra, hogy bármilyen tapasztalt vagy tapasztalatlan jelöltről kiderítsd, valóban alkalmas-e az adott pozíció betöltésére. Cikkünkben rávilágítunk a pályakezdők alkalmazásának előnyeire, és még az is kiderül, hogyan spórolhatsz!


  A tűéles állásinterjú kérdések


  Célzott és igazán jól átgondolt állásinterjú kérdésekkel gyöngyszemeket fedezhetsz fel, akik sokkal többet segítenek cégeden, mint egy tapasztalt munkatárs. Persze, nehéz elérni, hogy az állásinterjún a jelölt személyiségéről valódi képet kaphass.


  Egy tapasztalt dolgozó valószínűleg interjúban is jártas, könnyen cselezi ki a kérdéseket ügyes válaszokkal. Egy pályakezdő pedig az izgalom miatt akár alkalmatlannak tűnhet. Megfelelő állásinterjú kérdésekkel és jól felépített stratégiával ez kezelhető.
  50%-os vagy 150%-os erőbedobást szeretnél?


  Ha olyat veszel fel, aki már dolgozott hasonló, esetleg ugyanolyan területen, mint amire éppen felvételt hirdetsz, az kockázatmentes játék. De van egy probléma!


  Ez a jelölt sokkal kevesebb motivációval és ambícióval rendelkezik, mint egy pályakezdő. A fizetése nem nő sokat, nem kihívás számára az új munkája, a bizonyítási vágy kevés benne. Irányítani is nehezebb, mert nagyon sok hozott tapasztalata és gyakorlata van a korábbi munkahelyéről, így könnyebb a konfliktus kialakulása is.


  Egy pályakezdő viszont az ösztöndíjához képest sokkal többet kap, ráadásul rengeteg benne a bizonyítási vágy. Míg tehát egy tapasztalt jelölt fásultsága miatt gyakran csak 50%-os teljesítményt nyújt, egy pályakezdő 150%-on pörög, innovatív ötletekkel áll elő, nem korlátozott, „begyöpösödött” a gondolkodása. A lelkesedés nagyon sokat ér.


  Spórolj, és alkalmazz fiatal zseniket!


  A siker kockázatokkal jár. Egyszerűbb az út egy tapasztalt új kollégával, de az igazi, átütő fejlődés vele egyáltalán nem garantált.


  Egy lelkes, pályakezdő zseni új dolgokat világít meg. Ráadásként ezt jóval kevesebb fizetéssel is ki tudod hozni belőle, mert pályakezdőként még nincsenek olyan nagy elvárásai, mint a tapasztaltabbaknak.


  De mégis, mik az ütős állásinterjú kérdések?


  Sokat beszéltünk a helyes állásinterjú kérdésekről. Szeretnél konkrét példákat is hallani, és meg akarod tanulni felépíteni a helyes stratégiát a zsenik begyűjtésére? A mérnökien pontos állásinterjú kérdésekkel megtalálod a pályakezdők között is azt, aki később húzni fogja a céged szekerét.


  Gyere el hozzánk egy izgalmas, az állásinterjú kérdések fortélyairól szóló előadásra.


 • Kezdd a hetet humorral - Messzire juthat cégünkkel


  (2014.08.21. 14:17)


  Te hogy érzed magad a cégedben?


  →www.hr-tippek.hu←


 • Kezdd a hetet humorral - Panaszkezelési osztály


  (2014.08.15. 13:46)


  Nálad jól érzik magukat az alkalmazottaid?


  →www.hr-tippek.hu←


 • Kezdd a hetet humorral - Miért megy át mindenki a konkurenciához?


  (2014.08.08. 12:31)


  Megfelelően kezeled a személyzeted?


  →www.hr-tippek.hu←

 • Performia Facebook hírei


  Blog-értesítő
  Keresés
  Mi a vicc, a humor szerepe?

  A logikátlan, ésszerűtlen dolgokat olyan mértékben felnagyítani, hogy az bárki számára észrevehetővé, kinevethetővé és a nevetésen keresztül visszautasíthatóvá váljon.

  A munkahelyi viccek, HR viccek azért fordulnak elő szép számmal, mert sajnos nem kevés az ésszerűtlen, logikátlan - és így visszautasítandó - dolgok száma ezen a területen.

  A Performia rendszer óriási segítséget nyújthat használóinak a munkahelyek hatékonyabbá (és ezzel együtt ésszerűvé, logikussá) tételével kapcsolatban, és a Performia rendszer használatával nem fognak előfordulni azok a helyzetek, amelyeket a munkahelyi viccek, a HR viccek kifiguráznak.

  Jöjjön el a következő Performia Szemináriumra és szerezzen még több információt.

  Perfromia a Facebookon
  Képek forrása

  Ha más jelölés nincs az adott kép mellett, akkor a kép forrása:
  Copyright (c) 123RF Stock Photos

  Performia