Videó elindítása

BLOG


 • Kezdd a hetet humorral - Hülye kérdés


  (2014.09.12. 14:10)


  Te mit tudsz leszűrni egy interjúból?


  →www.hr-tippek.hu←


 • Kezdd a hetet humorral - Egy fair interjú


  (2014.09.05. 10:36)


  Te milyen kérdéseket teszel fel az interjún?


  →www.hr-tippek.hu←


 • Képezni, képezni, képezni…! De hogyan és miért?


  (2014.09.04. 12:57)

  Rengeteg képzést ajánlanak manapság a cégeknek azzal a szándékkal, hogy a munkaerő jobb minőségű munkát végezzen. Vannak olyan szakmák, ahol kötelező évente frissíteni a tudást, mert a technológia vagy a szakanyagok évente is változhatnak. Azonban mi a helyzet az olyan szakmákkal, amelyek esetében nincs ilyen kényszer. Egyáltalán léteznek-e olyan szakmák, amelyekben nem kell tovább képezni a munkaerőt?


  Ha megvizsgáljuk azt, hogy mi a célja a képzés tevékenységnek, akkor arra jutunk, hogy ismeretbővítés konkrét céllal, amely nem más, mint hogy többet tudjunk valamiről, egy témáról, egy tevékenységről. Tehát olyan ismeret bővítés, amelynek következtében jobban és magabiztosabban tudunk végezni egy tevékenységet. Ha ezzel egyetértünk, akkor azzal is egyet kell értenünk, hogy nincs olyan szakma, amelyben a képzés felesleges lenne. Még ha a technikai információk nem is változnak olyan gyorsan az adott szakmában, amely jelentősen nehezítené a munkavégzést, akkor is van okunk a képzésekre. De nem kell feltétlenül drága, jól hangzó képzésekre küldeni embereinket, hanem meg kell vizsgálni, hogy milyen többletismeret tudna javítani a munkavégzésen.


  A kommunikációs képzések minden munkavégzésen javítanak például, mivel emberekkel együtt kell dolgozni, és egyáltalán nem mindegy, hogy a munkatárs vagy az ügyfél milyen módon érti meg szándékainkat, illetve, hogy mi hogyan érezzük magunkat kommunikáció közben. Sokan arra sem gondolnak, hogy a belső képzéseknek milyen hatása van. Miután egy képzés abban segít nekünk, hogy több ismeretünk legyen valamiről, magabiztosabbá válunk, és stabilabban fogunk tudni dolgozni.
  A bizonyosság mindenféle tevékenység végzésén javít, mert nyilván az az ember, aki tudja, hogy valamit miért tesz vagy mond, az az ember jobban is érzi magát, ezért jobban is teljesít. A belső képzéseknek hatalmas javító ereje van és nem túl költséges. Már csak attól, ha elmagyarázzuk, megtanítjuk a munkatársaknak, hogy mit hol talál a munkahelyén, kihez forduljon az egyes kérdéseivel, mi az elvárás a dokumentálással, a feladatvégzéssel, feladatkiadással kapcsolatban, és ő azt hogyan tudja megcsinálni a saját posztján, már ezen információk birtokában is sokkal jobban fog teljesíteni.


  Nálunk megtanulhatja, hogyan készítsen nagyon gyorsan olyan belső leírásokat, amelyek minden információt megadnak a munkatárs számára, hogy kiváló eredményekkel végezze munkáját, és biztos legyen abban, hogy teljesíti az elvárásokat. Természetesen ehhez a vezetőknek is végig kell gondolniuk, hogy mi a célja az adott munkatárs tevékenységének, hogy mi is az az elvárt értékes eredmény, amelyet teljesítenie kell. Tegyen egy próbát! Kérdezze meg munkatársaitól, hogy szerintük mi a célja a tevékenységüknek. Meg fog lepődni a válaszokon…


  Böngésszen szolgáltatásaink között a fenti menüben! • Kezdd a hetet humorral - Egy "hatékony" szervezet


  (2014.08.29. 12:44)


  Nálatok megfelelő a szervezet felépítése?


  →www.hr-tippek.hu←


 • Fedezz fel tehetségeket mesteri állásinterjú kérdésekkel


  (2014.08.26. 14:19)

  Lehet, hogy sokan úgy tartják, az állásinterjú kérdések nem is annyira fontosak. A kérdéseknél sokkal többet ér, ha már a megfelelően előszűrt jelölt érkezik az interjúra. Félreértés ne essék, nagyon is fontos, hogy ki jön interjúra. Azonban ha az alapján mérlegeled a jelölteket, hogy mennyi tapasztalatuk van az adott területen, és semmi más nem számít, azzal nem jársz jó úton a siker felé.


  Hogy mivel jársz jó úton? Azzal, ha olyan állásinterjú kérdéseket szerkesztesz, melyek alkalmasak arra, hogy bármilyen tapasztalt vagy tapasztalatlan jelöltről kiderítsd, valóban alkalmas-e az adott pozíció betöltésére. Cikkünkben rávilágítunk a pályakezdők alkalmazásának előnyeire, és még az is kiderül, hogyan spórolhatsz!


  A tűéles állásinterjú kérdések


  Célzott és igazán jól átgondolt állásinterjú kérdésekkel gyöngyszemeket fedezhetsz fel, akik sokkal többet segítenek cégeden, mint egy tapasztalt munkatárs. Persze, nehéz elérni, hogy az állásinterjún a jelölt személyiségéről valódi képet kaphass.


  Egy tapasztalt dolgozó valószínűleg interjúban is jártas, könnyen cselezi ki a kérdéseket ügyes válaszokkal. Egy pályakezdő pedig az izgalom miatt akár alkalmatlannak tűnhet. Megfelelő állásinterjú kérdésekkel és jól felépített stratégiával ez kezelhető.
  50%-os vagy 150%-os erőbedobást szeretnél?


  Ha olyat veszel fel, aki már dolgozott hasonló, esetleg ugyanolyan területen, mint amire éppen felvételt hirdetsz, az kockázatmentes játék. De van egy probléma!


  Ez a jelölt sokkal kevesebb motivációval és ambícióval rendelkezik, mint egy pályakezdő. A fizetése nem nő sokat, nem kihívás számára az új munkája, a bizonyítási vágy kevés benne. Irányítani is nehezebb, mert nagyon sok hozott tapasztalata és gyakorlata van a korábbi munkahelyéről, így könnyebb a konfliktus kialakulása is.


  Egy pályakezdő viszont az ösztöndíjához képest sokkal többet kap, ráadásul rengeteg benne a bizonyítási vágy. Míg tehát egy tapasztalt jelölt fásultsága miatt gyakran csak 50%-os teljesítményt nyújt, egy pályakezdő 150%-on pörög, innovatív ötletekkel áll elő, nem korlátozott, „begyöpösödött” a gondolkodása. A lelkesedés nagyon sokat ér.


  Spórolj, és alkalmazz fiatal zseniket!


  A siker kockázatokkal jár. Egyszerűbb az út egy tapasztalt új kollégával, de az igazi, átütő fejlődés vele egyáltalán nem garantált.


  Egy lelkes, pályakezdő zseni új dolgokat világít meg. Ráadásként ezt jóval kevesebb fizetéssel is ki tudod hozni belőle, mert pályakezdőként még nincsenek olyan nagy elvárásai, mint a tapasztaltabbaknak.


  De mégis, mik az ütős állásinterjú kérdések?


  Sokat beszéltünk a helyes állásinterjú kérdésekről. Szeretnél konkrét példákat is hallani, és meg akarod tanulni felépíteni a helyes stratégiát a zsenik begyűjtésére? A mérnökien pontos állásinterjú kérdésekkel megtalálod a pályakezdők között is azt, aki később húzni fogja a céged szekerét.


  Gyere el hozzánk egy izgalmas, az állásinterjú kérdések fortélyairól szóló előadásra.

 • Performia Facebook hírei


  Blog-értesítő
  Keresés
  Mi a vicc, a humor szerepe?

  A logikátlan, ésszerűtlen dolgokat olyan mértékben felnagyítani, hogy az bárki számára észrevehetővé, kinevethetővé és a nevetésen keresztül visszautasíthatóvá váljon.

  A munkahelyi viccek, HR viccek azért fordulnak elő szép számmal, mert sajnos nem kevés az ésszerűtlen, logikátlan - és így visszautasítandó - dolgok száma ezen a területen.

  A Performia rendszer óriási segítséget nyújthat használóinak a munkahelyek hatékonyabbá (és ezzel együtt ésszerűvé, logikussá) tételével kapcsolatban, és a Performia rendszer használatával nem fognak előfordulni azok a helyzetek, amelyeket a munkahelyi viccek, a HR viccek kifiguráznak.

  Jöjjön el a következő Performia Szemináriumra és szerezzen még több információt.

  Perfromia a Facebookon
  Képek forrása

  Ha más jelölés nincs az adott kép mellett, akkor a kép forrása:
  Copyright (c) 123RF Stock Photos

  Performia