BLOG


 • Életképek Koppenhágából - Minden, ami szép


  (2015.08.26. 10:19)

  Koppenhága mondhatnám a csodák birodalma. Kis csodák, de nekem mégis nagyon érdekesek és nem kevésbé szépek. Ez pédául egy szivattyúházból lett palota bejárata. Esztétikus látvány.  Ez minden látszat ellenére egy játszótér. Kíváncsi lennék, hogy miképpen játszanak a gyerekek itt. De természetesen az elengedhetetlen bicikli itt is fellelhető :)  A természet elengedhetetlen szépségeit itt is igyekeznek megóvni és gondozni. Meg is van a gyümölcse. Nagyon kellemeset lehet ebben a parkban pihenni.
 • Életképek koppenhágából - Andersennel


  (2015.08.25. 08:58)

  Jelenleg könyvírásom mellett természetesen Koppenhága szépségeivel és érdekességeivel is igyekszem megismerkedni, amennyire az idő engedi. Utam elvezetett Andersen, a mindenki által ismert hatalmas költő és meseíró szobrához.


  A cirkusz művészei felmásztak a bejárat fölé, és egy rögtönzött show-val csalogatják a publikumot. Felénk ilyet se sűrűn látni


  Ez pedig ötletesen egy hirdetőoszlopba rejtett toalett. Szorult helyzetben a megfelelő érmével igénybe vehető.
  Imádni valóak ezek a színes épületek :)
 • A pozitív megerősítés


  (2015.08.25. 08:25)  Van jobb ötleted a motiválásra?
  www.motivacioeskompetencia.hu • Könyvet írok a toborzásról és kiválasztásról


  (2015.08.21. 16:47)  Könyvet írok a toborzásról és kiválasztásról


  Éppen a szabadságomat töltöm Koppenhágában, és rögtön egy nagy fába vágtam a fejszémet: könyvet írok a toborzás és a kiválasztás témájáról!


  Több mint 20 éve foglalkozom a témával. Rengeteg előadást, tréninget tartottam a helyes kiválasztásról. Ügyfeleim, munkatársaim és nem utolsósorban a családom hosszas unszolására most leírom ezt a tudást egy könyvben. Izgalmas vállalkozás. Nem vagyok író, így ez most kihívás nekem. De örömmel teszem, mert hiszem, hogy sokan fogják olvasni és használni nap mint nap! Te mit szólsz hozzá?

  Miért pont a toborzás és a kiválasztás lesz a könyv témája?


  Úgy látom, hogy van egy nagy űr a fejekben a megfelelő emberek toborzásával, kiválasztásával és felvételével kapcsolatban. Rengeteg kérdéssel szoktak bombázni a témában a legintelligensebb és rutinos vezetők is. A készülő könyvben rövid sikertippeket adok, amiket azonnal tudsz alkalmazni. Hamis adatokat akarok kiütni, és stabil, egyszerű adatokat akarok adni, hogy minden vezető  teljesen megérthesse a toborzás és kiválasztás lényegét. Hiszen ha egy tárgykörnek ismerjük a törvényszerűségeit, alapfogalmait, akkor nem lesz többé ezoterikus. Egy vezetőnek legyen képes megfelelő embereket kiválasztani a céljai eléréséhez. Ez a könyv ebben ad majd útmutatást.


  Az első néhány oldala már kész is


  Itt, a napsütésben és a sok-sok bicikli között épp arról írok, hogy mi a különbség a toborzás és a kiválasztás között. Olyan kérdésekre adok választ, mint:  1. Mit csinálj, ha alig jelentkeznek az álláshirdetésedre?
  2. Hogyan találj munkatársat egy nehezen betölthető munkakörre?
  3. Hogyan győzz meg egy szuperjelöltet, hogy Nálad dolgozzon, ne másnál?
  4. Mire figyelj legjobban az állásinterjún?


  Írd velem Te is


  Ha Neked is vannak még kérdéseid a témában, tedd fel őket hozzászólásban vagy e-mailben, és a válaszok bekerülnek a könyvbe. Nagyon örülök a kérdéseknek, sztoriknak, meglátásaidnak!


  Segítesz nekem könyvet írni? Jó játék lesz!


 • A húzóenergia: a motiváció


  (2015.06.10. 12:47)

  A legtöbb ember életében eljön az az időszak, amikor már nem talál motivációt a munkájában. A kiégés veszélye sokakat fenyeget, de van megoldás.  Hogyan lehet visszaszerezni a motivációt? Milyen szerepe van a vezetőnek a beosztottak motiválásában? Fontos kérdések, amelyek mellett nem szabad csak úgy elmenni. A cégvezetők feladata nem csak az irányítás, hanem a motiválás is.  Mi az a motiváció?


  A motiváció nem más, mint egy belső hajtóerő. Külső tényezők is hatással vannak rá, de leginkább az egyéntől függ, hogy miben motivált és miben nem.


  Legyen bármilyen nehéz helyzetben valaki, motiváció nélkül nem fogja megoldani a problémát. Mindenkiben megvan az a képesség, hogy lépéseket tegyen egy kitűzött cél felé.  Az élet apró örömei  Azok az emberek, akik semmiben nem motiváltak, előbb-utóbb depressziósak lesznek. Ez tudományosan bizonyított tény, ezért is fontos a célok kitűzése. A motiváció biológiai, szellemi, érzelmi, szociális tényezőktől függ. Ezek együttesen alakítják ki az illető motiváltságát, nem csak a magánéletben, hanem a munkában is.  A célok elérése érdekében nagyon sokat kell dolgozni. Ezért azoknak az embereknek, akik kevésbé kitartóak, érdemes először könnyen elérhető célokat kitűzniük. Ugyanis az apró sikerek hihetetlen motivációs erővel bírnak.


  Tapasztaltad már a kollégáidnál, hogy egy sikerélmény után nagyobb lendülettel dolgoztak? És az ellenkezőjét? Hogy egy kudarc elvette a munkakedvüket?

  A cégvezető feladata  Egy cégvezető rengeteg mindenért felel. Ahhoz, hogy olyan csapatot állítson fel, amely kevés irányítással nagy eredményeket ér el, motiválnia kell a dolgozóit. Ez egy hatalmas feladat, és folyamatosan tenni kell érte.

  Ha egy kicsit is lankad valamelyik dolgozó motivációja, az egyből meglátszik. Egy olyan dolgozó, amelyik nem motivált, többet hibázik. Gyakran csak túl szeretne lenni a feladatokon, ezért nem fordít rájuk akkora figyelmet, mint egy lelkes kolléga.

  Ezt nem szabad hagyni! Ugyanis a többi emberre is hatással lehet, az unottság, a hanyagság rossz példája sajnos ragadós. Ez pedig nem várt károkat okozhat a vállalat működésében.  Hogyan lehet motiválni a dolgozókat?  A cégvezetők többsége tudatában van, hogy motiváció nélkül nincs megfelelő eredmény. Azonban gyakran nem tudják, hogyan hassanak a beosztottjaikra.  Íme 7 tipp, amely ötleteteket adhat a motiváció megtartásához:  1. Ruházd fel a dolgozókat olyan feladatokkal, amelyektől fontosnak érzik a munkájukat.


  2. A rendszeres, érthető és kétoldalú belső kommunikáció átláthatóbbá teszi a cég működését, így a munka is könnyebben fog menni.


  3. Kezeld a dolgozókat tisztelettel és odafigyeléssel.


  4. Mutass elismerést a munkájuk iránt gyakrabban.


  5. Adj visszajelzéseket a feladataikról.


  6. Biztosíts juttatásokat a kiemelkedő eredményekért, és szervezz céges összejöveteleket.


  7. Kezeld pozitív hozzáállással a munkavállalókat, és fogalmazd meg világosan a kéréseidet feléjük.  Ezeknek a pontoknak a betartása és rendszeres használata segít abban, hogy motivált, sikeres dolgozókat tudhasson magáénak a cég  A legjobb, hogy az eredményeket látva, egy idő után a vezető is motivált lesz abban, hogy segítse a dolgozóit. Egy dolgot mindig érdemes szem előtt tartani: amennyit adsz, annyit fogsz visszakapni.
  Szeretnél minden nap használható motivációs módszereket
  tanulni, hogy megtartsd a jó munkatársakat?


  Motivációval a lojális munkatársakért tréning

 • Performia Facebook hírei


  Blog-értesítő
  Keresés
  Mi a vicc, a humor szerepe?

  A logikátlan, ésszerűtlen dolgokat olyan mértékben felnagyítani, hogy az bárki számára észrevehetővé, kinevethetővé és a nevetésen keresztül visszautasíthatóvá váljon.

  A munkahelyi viccek, HR viccek azért fordulnak elő szép számmal, mert sajnos nem kevés az ésszerűtlen, logikátlan - és így visszautasítandó - dolgok száma ezen a területen.

  A Performia rendszer óriási segítséget nyújthat használóinak a munkahelyek hatékonyabbá (és ezzel együtt ésszerűvé, logikussá) tételével kapcsolatban, és a Performia rendszer használatával nem fognak előfordulni azok a helyzetek, amelyeket a munkahelyi viccek, a HR viccek kifiguráznak.

  Jöjjön el a következő Performia Szemináriumra és szerezzen még több információt.

  Perfromia a Facebookon
  Képek forrása

  Ha más jelölés nincs az adott kép mellett, akkor a kép forrása:
  Copyright (c) 123RF Stock Photos

  Performia