Videó elindítása

BLOG


 • Kezdd a hetet humorral - Érdekes munkatapasztalat


  (2014.07.18. 14:08)


  Szerinted mi az oka, hogy sehova sem vették fel?


  →www.hr-tippek.hu←


 • "Ha tudod, hogy mondd el neki, akkor biztos a siker!"


  (2014.07.14. 11:23)

  Voltál már olyan szituációban, amikor bármi kényes dolgot kellett közölni egy baráttal, ismerőssel vagy akár egy üzleti partnerrel? Ilyenkor arra gondolsz, bárcsak vége lenne már. De miért is? Pont azért, mert nem vagy biztos benne, hogy jól fogod-e tudni tálalni. Ha lenne egy olyan módszer, amivel bármit el tudnánk mondani embertársainknak, anélkül, hogy félreértés, harag vagy bármiféle nemkívánatos reakció adódna belőle, te használnád?
  Milyen mágia, trükközés vagy csodapor kell ehhez?


  A válasz egyszerű: ehhez csak te kellessz és a nyitott elméd. A nyitott elméd, ami befogadja mindazokat az információkat, amelyek elősegítik, hogy hatásosan tudj kommunikálni. Hogy abba az irányba haladjon a beszélgetés, amelyikbe te szeretnéd.


  Júniusban megtartottuk kommunikációs tréningünket, a Vezetői Kommunikáció Kulcsát. A légkör leírhatatlan volt, és a hatás sem maradt el. Számtalan pozitív visszajelzés, jó hangulat és felismerések tömkelege :) Éppen ezen a sikeren felbuzdulva szeretnénk ismét tartani egy 3 napos tréninget, ami segít neked abban, hogy határozottan és hatékonyan tudd kommunikálni azt, amit valóban szeretnél úgy, hogy senki és semmi ne tudjon eltéríteni téged célodtól. Létfontosságú egy ilyen tudás ahhoz, hogy egy üzleti tárgyaláson, egy személyes beszélgetésen vagy bármilyen szituációban sikeres légy, ami kommunikációt foglal magában.
  És mi lehetséges manapság kommunikáció nélkül?


  Nagyon kevés dolog. A kommunikáció az, ami előrevisz minket: hogyan találta volna fel Bell a kommunikáció első hirnökét, a telefont anélkül, hogy ezt tudatta volna bárkivel is? Honnan tudtuk volna, hogy Armstrong járt a Holdon anélkül, hogy ezt tudatta volna Houstonnal? Evidens dolgoknak tűnnek ezek, de az egyértelmű dolgok a legnagyszerűbbek a világon, és egyben a leginkább elfeledett, természetesnek vett és ezáltal keveset használt dolgok ezek. Kommunikálj minél többet, minél hatékonyabban azért, hogy megértethesd magad a világgal!

  Gyere el augusztus 14-15-16-án egy olyan tréningre, ami életed végéig hasznodra válik majd!


  Jelentkezz itt!


 • Kezdd a hetet humorral - A legjobb munkaerő a csecsemő


  (2014.07.11. 12:54)


  Ez lenne a legjobb módszer a friss perspektívához?


  →www.hr-tippek.hu←


 • A Performia Hungary Romániában


  (2014.07.10. 14:05)

  A "Soha többé ne vegyen fel rossz alkalmazottat" szeminárium lassan harmadszor jár Románia különböző pontjain. Nemes-Nagy Szilvia és csapata, azaz a Performia Hungary Marosvásárhelyet és Nagyváradot már meghódították. Sajnos délkeleti szomszédainkról is elmondható az, ami kis hazánkról: vannak hiányos adatok a személyzetkezelés terén. Ezt igyekszik most kezelni bevezető előadásával Szilvia és a Performia!  A visszajelzések meglepőek voltak: előadás után sorban állás Magyarország első
  HR-hangoskönyvéért, utána pedig a késő órákig folytak a tárgyalások mindkét
  alkalommal. Akkora népszerűségnek örvendett a szeminárium, hogy Szilviáéknak
  2 napot is a helyszínen kellett tölteniük, hogy le tudják bonyolítani tárgyalásaikat.

  És ezzel még nincs vége, legközelebb ismét Nagyváradra látogatunk, július 15-én.
  Nem az utolsó állomásról beszélünk, hiszen a soron következő helyszín Csíkszereda lesz, oda is elvisszük a több, mint 20 éves tapasztalatunkat, és ha kicsivel is, de hozzájárulunk a vállalkozások és így a gazdaság fellendítéséhez!
  Készülj Románia, jön a Performia!


 • Hatásos szervezetfejlesztés csak európai bérekkel lehetséges?


  (2014.07.10. 11:50)

  A teljes szervezetfejlesztéshez elengedhetetlen a motivált, versenyképes munkaerő. Ezeket az értékes embereket nevetséges fizetéssel nem fogod magadhoz csalogatni. Van egy frappáns angol mondás: If you pay peanuts, you get monkeys”, azaz: „Ha mogyoróval fizetsz, majmokat kapsz”. Ha nem kényszermunkaerőre vágysz, akik csak muszájból, a fizetésért szenvednek majd, változtatnod kell. A vállalkozásoknak ugyanúgy alkalmazkodniuk kell a változó munkaerőpiaci helyzethez, mint minden másnak. Egyre szűkebb a neked megfelelő réteg! Valahogy magadhoz kell csalogatni a legjobbakat!


  Versenyképes munkaerő és szervezetfejlesztés

  Hogy érheted el, hogy a megfelelő emberek jelentkezzenek?  • Fizetés. Figyelembe kell venned a posztnak megfelelő reális fizetést

  • Továbbképzés. Fontos, hogy megadd a fejlődés lehetőségét. Ezzel is kiszűrheted a motiválatlan embereket, akik nem szeretnének a jövőben előrelépni. Olyanokra van szükséged, akik lelkesek, tanulékonyak, és a későbbiekben segítségedre lesznek

  • Dolgozni jön, nem csak pénzt keresni. Ígérj kemény munkát, profi csapatot, kösd ki, hogy tűrőképességre nagy szüksége lesz. Egy ingyenélő sosem jelentkezne egy ilyen felhívásra.

  • Munkakörülmények. Vonzó munkakörülményekkel intelligens, dolgos embereket csalogathatsz magadhoz. Egy cég meglepően kedvező körülményeinek a híre az ügyfelek és a munkavállalók között is gyorsan terjed! Ügyelj az ergonómiai szempontokra! Egy kényelmes munkahelyen sokkal jobban zajlik a munka. A jó légkör is fontos! Nem csupán a beosztottnak kell a főnök felé udvariasnak lennie. Sokszor egy házsártos vezető jobban hátráltatja a munkát, mint egy beosztott!

  • A felvétel. Ha már megvannak a potenciális jelentkezők, tovább szűrhetsz egyéb tesztekkel. Ha jó állásinterjú kérdéseket teszel fel, nem hibázhatsz. Sose dönts pusztán empátiából!
  Honnan tudom, ki kártékony és ki a termelékeny munkaerő?


  A versenyképesség záloga a motivált és képzett munkaerő. A szervezetfejlesztés csak olyan emberekkel lehetséges, akik tudják a dolgukat, és képesek csapatban dolgozni. A jó minőségű munkaerő biztosítja a céged gyors fejlődését, gyarapodását. Elég egyetlen alkalmatlan ember a csapatban, aki hátráltatja a többieket, és kész a katasztrófa. Ezeket a kártékony embereket kell megtanulnod kiszűrni. Hogyan? Előzetes pszichológiai tesztekkel és megfelelő állásinterjú kérdésekkel. Ha okosan szelektálsz, és nem az empátia az elsődleges szempont, meg fogod találni a neked megfelelő embereket.


  A toborzás helyes menete


  Ha nincs időd egyedül bajlódni a kereséssel, a toborzást rábízhatod külsős cégekre is. Keress olyan ügynökségeket, akik garanciát vállalnak a közvetített munkaerőre. Ha nem vagy megelégedve, ingyen és bérmentve korrigálják a hibát.


  A másik lehetőség, hogy a kezedben tartod a toborzást és a felvételt is. Ehhez elengedhetetlen lépés, hogy megtanuld a profi technikákat. Ki kell szűrnöd a motiválatlan kényszermunkásokat, akármilyen szociális maszk mögé is bújnak. Vannak olyan technikák, amikkel pillanatok alatt, még a problémák előtt kiszűrheted a lehetséges bajforrásokat. Ha ez a rosta nem is jönne be, vannak olyan kérdések, amikkel bármilyen angyali álarc mögül ki fog bújni az ördög. Tanuld meg ezeket a technikákat:


  Hogyan szűrhetem ki a szervezetfejlesztés szabotőreit?>>

 • Performia Facebook hírei


  Blog-értesítő
  Keresés
  Mi a vicc, a humor szerepe?

  A logikátlan, ésszerűtlen dolgokat olyan mértékben felnagyítani, hogy az bárki számára észrevehetővé, kinevethetővé és a nevetésen keresztül visszautasíthatóvá váljon.

  A munkahelyi viccek, HR viccek azért fordulnak elő szép számmal, mert sajnos nem kevés az ésszerűtlen, logikátlan - és így visszautasítandó - dolgok száma ezen a területen.

  A Performia rendszer óriási segítséget nyújthat használóinak a munkahelyek hatékonyabbá (és ezzel együtt ésszerűvé, logikussá) tételével kapcsolatban, és a Performia rendszer használatával nem fognak előfordulni azok a helyzetek, amelyeket a munkahelyi viccek, a HR viccek kifiguráznak.

  Jöjjön el a következő Performia Szemináriumra és szerezzen még több információt.

  Perfromia a Facebookon
  Képek forrása

  Ha más jelölés nincs az adott kép mellett, akkor a kép forrása:
  Copyright (c) 123RF Stock Photos

  Performia