Videó elindítása

BLOG


 • Kezdd a hetet humorral - Csapatmunka


  (2014.04.11. 12:40)


  Nálad ilyen a csapatmunka?


  www.hr-tippek.hu


 • Kezdd a hetet humorral - Mit csinál egy HR-es?


  (2014.04.04. 13:36)


  Csináld azt, amit Te gondolsz, hogy kéne!


  www.hr-tippek.hu


 • 660 cégvezető, aki szuperképességekkel bír!


  (2014.04.01. 10:07)

  Az első találkozás sorsdöntő! Ott születnek az legelső benyomások, az első kézfogás, szóváltás stb. Létfontosságú–a jelölt számára–, hogy jó benyomást keltsen az interjúztatóban. De ez legyen az ő gondja, erre sajnos jó pár könyv, cikk és videó van, ami arra oktat, hogyan verd át a leendő munkaadód, hogyan mutass magadról hamis képet. Ez a cikk nem erről szól...  2000 főnökből 660 gondolja úgy, hogy mindössze másfél perc után bizton fogja állítani egy jelöltről, meg fog felelni vagy sem. Ez a 660 ember kizárólag a kézfogásból, a járásból vagy akár egyszerűen a jelölt kinézetéről meg fogja állapítani, hogy hosszútávon képes lesz-e tűrni a stressz, a munkája, a halmozódó feladatok vagy akár a környezete okozta hatásokat. Vajon honnan szerzett 660 főnök szuperképességeket? Mert, hogy ezt nem az interjútechnikák tréningen tanulták az biztos! Pusztán ilyen adatokból leszűrni egy hosszútávú következtetést, enyhén szólva is elhamarkodott és felelőtlen konzekvencia lenne.
  Mivel emberek vagyunk, érzünk, ingereink vannak és milliónyi hatás ér minket egy nap. Éppen ezért nagyon kényesek vagyunk arra, ha egy olyan ember viselkedik érdekesen, aki épp nálunk szeretne dolgozni. Fontos, hogy kizárjuk ezeket az érzelmeket, ki kell zárnunk a szociális énünket, és az adatokra, a tényekre kell koncentrálnunk.
  Képzeld el, ha érzelmek alapján alapítottad volna a céged, mondjuk azért, mert épp olyan napod volt. Vagy mert megbántott téged a főnököd, és meg akartad mutatni, hogy igenis tudsz egy céget vezetni. Milyen lenne ez a vállalkozás? Milyen lenne egy olyan vállalkozás, ami a szimpátia, az első benyomás hatására választaná meg ügyfeleit vagy éppen a bevételeket kezelő bankot. Gondolj csak bele... kész káosz uralkodna a cég körül.
  Mind ezért fontos, hogy megértsd, az érzelmeknek is megvan a helye, de nem az interjúztatásban. A racionális gondolkodás fog előre vinni egy interjú során, nem pedig az éppen akkor feltörekvő első, minden ésszerű megfigyelést figyelmen kívül hagyó benyomásod. Természetesen a szimpátiának is megvan a helye, de erről előző cikkünkben már írtunk.


  Ha ezek alapján szeretnéd kiválasztani a leendő munkatársaidat, ha nem szeretnél tovább vakon interjúztatni, akkor gyere el képzésünkre, és legyen minden interjúd egy újabb lehetőség arra, hogy egy igazán termelékeny munkatárssal gazdagodhasson hőn szeretett vállalkozásod!


 • Kezdd a hetet humorral - A sebész és a Facebook


  (2014.03.28. 10:30)


  Szerinted alapos volt a kiválasztási folyamat a sebésznél?


  www.hr-tippek.hu


 • Azt hitted az interjú ott kezdődik, hogy leülsz a jelölttel?


  (2014.03.26. 17:41)

  Evidensnek tűnik, hogy az interjú ott kezdődik, amikor a jelölt megérkezik, leül, és elkezdődik a beszélgetés, ugye? Ha nem gondolunk bele, akkor valóban ez tűnik a legésszerűbb megoldásnak, de aki valós eredményeket szeretne elérni az interjúztatások során, az nem ott kezdi el a folyamatot, hanem már sokkal korábhában...


  Nem is gondolná az ember, hány pontból áll egy felvételi folyamat. Mit szólnál, ha azt mondanánk, ahhoz, hogy egy ember posztra állhasson, egy 11 lépcsős folyamaton kell keresztülmennie?
  És ebben a folyamatban az interjú bizony nem az első helyen áll, de még csak nem is a másodikon...  Nem káprázik a szemed, jól látod! Hogy eljuss az interjúig, 5 lépcsőn kell keresztülmenned. Ezen lépések nélkül az interjú csak egy üres doboz, amit semmi értelme kibontani. Ha nem készülsz fel az interjúra, akkor az adatok híján mellé fogsz lőni!


  Gondolj csak bele, hányan hagyják ki ezeket a lépéseket? Hányan fognak bele úgy egy interjúba, hogy 10 perccel előtte néznek rá a Google-ben, miket is szokás kérdezni, mik a legelterjedtebb kérdések. Az interjú végén pedig semmit sem tudnak, és végül a szimpátia fog győzni–ismét.


  Jó dolog olyan emberekkel együtt dolgozni, akik szimpatikusak, jó a közelükben lenni. De a munkahely nem egy baráti csevej, ahol a fő szempont az, hogy jól érezze mindenki magát. Félreértés ne essék, a cél nem az, hogy legyen egy robotokkal telített munkahely. A cél inkább olyan munkahelyek megteremtése, ahol olyan emberek dolgoznak, akik csapatjátékosok és termelők is egyben. Akármilyen hihetetlen, léteznek olyan emberek (ők általában munkanélküliek, hiszen a kincset senki sem veszi észre), akik ezen két összetevő egyvelegét képezik.  Az interjúztatás tanulható és egzakt, ahogy egyik ügyfelünk is megjegyezte:  „Már tudom, hogy nem létezik véletlenszerűség, nem létezik szerencse a munkatársfelvételben, hanem pontosan kiszámítható tudás, elvárt és előre megtervezett eredményekkel”

  Büki Károly
  Ingatlan ABC Kft.  Azoknak az embereknek, akik nem tudják, hova nyúljanak, nem tudják, kitől kérjenek segítséget, de eredményeket szeretnének az interjúztatásban, nem csak üres beszélgetéseket, nekik hoztuk létre az Eredmény alapú interjútechnikák tréningünket.


  Tájékozódj, mielőtt belekezdenél az interjúztatási folyamatba... és az interjúztatás egy könnyed játékká válik!

 • Performia Facebook hírei


  Blog-értesítő
  Keresés
  Mi a vicc, a humor szerepe?

  A logikátlan, ésszerűtlen dolgokat olyan mértékben felnagyítani, hogy az bárki számára észrevehetővé, kinevethetővé és a nevetésen keresztül visszautasíthatóvá váljon.

  A munkahelyi viccek, HR viccek azért fordulnak elő szép számmal, mert sajnos nem kevés az ésszerűtlen, logikátlan - és így visszautasítandó - dolgok száma ezen a területen.

  A Performia rendszer óriási segítséget nyújthat használóinak a munkahelyek hatékonyabbá (és ezzel együtt ésszerűvé, logikussá) tételével kapcsolatban, és a Performia rendszer használatával nem fognak előfordulni azok a helyzetek, amelyeket a munkahelyi viccek, a HR viccek kifiguráznak.

  Jöjjön el a következő Performia Szemináriumra és szerezzen még több információt.

  Perfromia a Facebookon
  Képek forrása

  Ha más jelölés nincs az adott kép mellett, akkor a kép forrása:
  Copyright (c) 123RF Stock Photos

  Performia