BLOG


 • A húzóenergia: a motiváció


  (2015.06.10. 12:47)

  A legtöbb ember életében eljön az az időszak, amikor már nem talál motivációt a munkájában. A kiégés veszélye sokakat fenyeget, de van megoldás.  Hogyan lehet visszaszerezni a motivációt? Milyen szerepe van a vezetőnek a beosztottak motiválásában? Fontos kérdések, amelyek mellett nem szabad csak úgy elmenni. A cégvezetők feladata nem csak az irányítás, hanem a motiválás is.  Mi az a motiváció?


  A motiváció nem más, mint egy belső hajtóerő. Külső tényezők is hatással vannak rá, de leginkább az egyéntől függ, hogy miben motivált és miben nem.


  Legyen bármilyen nehéz helyzetben valaki, motiváció nélkül nem fogja megoldani a problémát. Mindenkiben megvan az a képesség, hogy lépéseket tegyen egy kitűzött cél felé.  Az élet apró örömei  Azok az emberek, akik semmiben nem motiváltak, előbb-utóbb depressziósak lesznek. Ez tudományosan bizonyított tény, ezért is fontos a célok kitűzése. A motiváció biológiai, szellemi, érzelmi, szociális tényezőktől függ. Ezek együttesen alakítják ki az illető motiváltságát, nem csak a magánéletben, hanem a munkában is.  A célok elérése érdekében nagyon sokat kell dolgozni. Ezért azoknak az embereknek, akik kevésbé kitartóak, érdemes először könnyen elérhető célokat kitűzniük. Ugyanis az apró sikerek hihetetlen motivációs erővel bírnak.


  Tapasztaltad már a kollégáidnál, hogy egy sikerélmény után nagyobb lendülettel dolgoztak? És az ellenkezőjét? Hogy egy kudarc elvette a munkakedvüket?

  A cégvezető feladata  Egy cégvezető rengeteg mindenért felel. Ahhoz, hogy olyan csapatot állítson fel, amely kevés irányítással nagy eredményeket ér el, motiválnia kell a dolgozóit. Ez egy hatalmas feladat, és folyamatosan tenni kell érte.

  Ha egy kicsit is lankad valamelyik dolgozó motivációja, az egyből meglátszik. Egy olyan dolgozó, amelyik nem motivált, többet hibázik. Gyakran csak túl szeretne lenni a feladatokon, ezért nem fordít rájuk akkora figyelmet, mint egy lelkes kolléga.

  Ezt nem szabad hagyni! Ugyanis a többi emberre is hatással lehet, az unottság, a hanyagság rossz példája sajnos ragadós. Ez pedig nem várt károkat okozhat a vállalat működésében.  Hogyan lehet motiválni a dolgozókat?  A cégvezetők többsége tudatában van, hogy motiváció nélkül nincs megfelelő eredmény. Azonban gyakran nem tudják, hogyan hassanak a beosztottjaikra.  Íme 7 tipp, amely ötleteteket adhat a motiváció megtartásához:  1. Ruházd fel a dolgozókat olyan feladatokkal, amelyektől fontosnak érzik a munkájukat.


  2. A rendszeres, érthető és kétoldalú belső kommunikáció átláthatóbbá teszi a cég működését, így a munka is könnyebben fog menni.


  3. Kezeld a dolgozókat tisztelettel és odafigyeléssel.


  4. Mutass elismerést a munkájuk iránt gyakrabban.


  5. Adj visszajelzéseket a feladataikról.


  6. Biztosíts juttatásokat a kiemelkedő eredményekért, és szervezz céges összejöveteleket.


  7. Kezeld pozitív hozzáállással a munkavállalókat, és fogalmazd meg világosan a kéréseidet feléjük.  Ezeknek a pontoknak a betartása és rendszeres használata segít abban, hogy motivált, sikeres dolgozókat tudhasson magáénak a cég  A legjobb, hogy az eredményeket látva, egy idő után a vezető is motivált lesz abban, hogy segítse a dolgozóit. Egy dolgot mindig érdemes szem előtt tartani: amennyit adsz, annyit fogsz visszakapni.
  Szeretnél minden nap használható motivációs módszereket
  tanulni, hogy megtartsd a jó munkatársakat?


  Motivációval a lojális munkatársakért tréning


 • Kezdje a hetet humorral! - Talán kicsit túlképzett


  (2015.03.13. 15:42)


  Te mi alapján szűröd ki a jelentkezőket?


  →www.hr-tippek.hu←


 • Kezdje a hetet humorral! - A hatékony csapatvezető


  (2015.03.06. 15:01)


  Te mivel motiválod alkalmazottaid?
  Tudd meg, hogyan csináld profin!


  →www.hr-tippek.hu←


     Te mivel motiválod alkalmazottaid?
  Tudd meg, hogyan csináld profin! • Kezdd a hetet humorral - Rossz hír


  (2015.02.27. 15:01)


  Te megbízol alkalmazottaidban? Dolgozz a legjobbakkal!


  →www.hr-tippek.hu←


 • Kezdd a hetet humorral - Forró ajánlatok


  (2015.02.20. 11:52)


  Te a megfelelő embereket választod interjúztatásra?


  →www.hr-tippek.hu←

 • Performia Facebook hírei


  Blog-értesítő
  Keresés
  Mi a vicc, a humor szerepe?

  A logikátlan, ésszerűtlen dolgokat olyan mértékben felnagyítani, hogy az bárki számára észrevehetővé, kinevethetővé és a nevetésen keresztül visszautasíthatóvá váljon.

  A munkahelyi viccek, HR viccek azért fordulnak elő szép számmal, mert sajnos nem kevés az ésszerűtlen, logikátlan - és így visszautasítandó - dolgok száma ezen a területen.

  A Performia rendszer óriási segítséget nyújthat használóinak a munkahelyek hatékonyabbá (és ezzel együtt ésszerűvé, logikussá) tételével kapcsolatban, és a Performia rendszer használatával nem fognak előfordulni azok a helyzetek, amelyeket a munkahelyi viccek, a HR viccek kifiguráznak.

  Jöjjön el a következő Performia Szemináriumra és szerezzen még több információt.

  Perfromia a Facebookon
  Képek forrása

  Ha más jelölés nincs az adott kép mellett, akkor a kép forrása:
  Copyright (c) 123RF Stock Photos

  Performia